Amazon

Amazon is de grootste online retailer van de wereld. de oprichter Jeff Bezos is in 1994 gestart met Amazon en ondertussen is Amazon online in heel veel landen te vinden en is het een miljarden business geworden. In eerste instantie bestelde mensen in Amerika, omdat ze daar alleen nog  maar te vinden waren, later bestelde ook buitenlanders in Amerika en heeft Amazon zich verder uitgerold over de wereld.

Jeff Bezos

Jeff Bezos

Amazon staat bekend om zijn boeken, daar is het vooral mee begonnen en vooral later de vele e-books doe er te koop waren in tegenstelling tot andere uitgevers, die maar in papier bleven geloven. Maar je kunt tegenwoordig bij Amazon werkelijk alles kopen, neem maar eens een kijken  op hun website, voor je het weet ben je zo maar een half uur aan het klikken en hem heb je wat gekocht.

Amazon Kindle

Amazon heeft ondertussen ook zijn eigen kindle. Dit is een soort tegenhanger van een iPad of een ereader, maar Amazon heeft deze voor een veel lager bedrag in de markt gezet. Er wordt ook wel beweerd dat amazon er zelfs verlies op maakt. dat zou best kunnen als je naar alleen maar de verkopen van de losse kindle kijkt. Maar vaak verdient Amazon het verlies van de kindle dan toch weer terug door de software, ebooks enz die zij daarna aan de kindle eigenaren verkopen. De klanten die een kindle gekocht hebben komen dan toch weer terug voor kindle accessoires en/of software die je op de kindle kunt plaatsen. Het is vaak wat onduidelijk bij wie je soms wat koopt op de Amazon website. Er staan namelijk ook heel veel leveranciers op die op de Amazon website hun producten aanbieden. Veel mensen gaan er vaak van uit dat je bij Amazon koopt, maar vaak doe je toch in feite zaken met een leverancier van Amazon, maar Amazon pakt natuurlijk wel zijn provisie op de verkopen. Daarbij worden er ook nog eens tweedehands producten van leveranciers van amazon verkocht. Wil je nog wat meer lezen over Jeff Bezos de SEO van Amazon, kijk dan eens op de Wikipedia met Jeff Bezos.